Hier vindt u foto’s van Servische en Portugese soldaten die op 5 februari 1919 zijn genomen in Rotterdam in het hulpziekenhuis voor Serviërs en Portugezen. Volgens de beschrijving op de eerste foto bevond dit zich aan de Schonebergerweg, maar volgens het boek Oorlogsgasten (p. 407) was het aan de Schoonderloostraat, bij de St. Aloysiusvereeniging (waarschijnlijk de toneelzaal?).

In totaal staan er meer dan 50 Servische soldaten op de foto’s, 1 Portugees en 10 Nederlanders.

Onder de Nederlanders bevindt zich de chef-arts van het hulpziekenhuis, de officier van gezondheid eerste klasse J.A. (Jan) Smits, I. van den Nieuwendijk en W. Hagestein, lid van de Transportcolonne Rotterdam van het Nederlandse Rode Kruis en de zusters Gelton, Gerards en Groen.

(foto’s: H.A. van Oudgaarden, Nieuwe Binnenweg 221, Rotterdam, met dank aan dhr. Piet van Bentum, koster van de Hersteld Hervormde Gemeente in Garderen. We zijn Mw. M. van Oudgaarden, de achterkleindochter van de fotograaf, zeer erkentelijk voor de toestemming die ze ons gaf om de foto’s te gebruiken.)


Kaart 1 (voorkant): Hulpziekenhuis Rotterdam 1919.

Kaart 1 (achterkant): Hulpziekenhuis Rotterdam 1919.

Kaart 2 (voorkant): Hulpziekenhuis Rotterdam 1919.

Kaart 2 (achterkant): Hulpziekenhuis Rotterdam 1919.

Kaart 3 (voorkant): Op deze foto kun je de datum zien op de kalender bovenin: woensdag 5 Februari.

Kaart 3 (achterkant): Hulpziekenhuis Rotterdam 1919.

Kaart 4 (voorkant): Hulpziekenhuis Rotterdam 1919.

Kaart 4 (achterkant): Hulpziekenhuis Rotterdam 1919.

All images used on this page are copyrighted to their respective owners.

The images and any and all such copyrighted material may not be modified, copied, distributed, downloaded, displayed, e-mailed, transmitted, sold or otherwise transferred, conveyed or used in any form or by any means, in whole or in part, without the prior written consent of the respective copyright owner.

Secanje.nl grants you permission to display, copy, distribute, print and/or download the images on this page for your personal, non-commercial use only.