Dit jaar, in 2014, wordt herdacht dat het 100 jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog begon. Ook is het dit jaar 95 jaar geleden dat in Nederland Servische militairen overleden als gevolg van de Spaanse Griep die ze kregen op hun terugweg uit die oorlog.

Deze maand staan we stil bij de Servische slachtoffers van de Spaanse griep in Nederland.

Op 11 januari 1919 overleed te Rotterdam Miloš Simonović.

Op 15 januari 1919 overleed te Enschede Milorad Ristanović.

Op 17 januari 1919 overleden te Dordrecht Svetozar Božanić, te Enschede Tihomir Jovanović, te Nijmegen Dejan Ilić en te Usselo Najdan Nikodijević.

Op 18 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Srećko Bogosavljević en Milosav Milosavljević, te Dordrecht Vladimir Jovanović, te Nijmegen Velimir Dodolisko, Velisav Ivanović, Miloš Jeremić, Serafim Kapović en Mililsav Marković en te Usselo Nikola Nikolajević.

Op 19 januari 1919 overleden te Amersfoort Živko Damnjanović, te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Viden Matić, Branko Radović en Živan Stefanović, te Dordrecht Sretan Stevanović en Milentije Vukadinović en te Nijmegen Dejan Milošević, Dragojle Ranković en Luka Živković.

Op 20 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Nikola Brčerević, Stanislav Marinković en Đura Stojadinović, te Dordrecht Milan Brkić en Jovan Paunović, te Enschede Đorđe Mitrović, te Nijmegen Miloš Donević, Jezdimir, Vukosav Miljković, Mihajlo Stenović en Ivan Živanović en te Usselo Mihajlo Avramović.

Op 21 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Vladimir Bošković, Bogdan Lazić, Marjan Marjanović, Milovan Milojević, Tihomir Mitrović en Velizar Vuković, te Nijmegen Dragutin Milanović en Petar Nikolić en te Usselo Stojan Đorđević en Miloš Obradović.

Op 22 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Milenko Damnjanović, Milomir Matijević en Đorđe Vukosavljević, te Dordrecht Živojin Miladinović, te Enschede Sreten Raičić, te Hengelo Stojan Miosavljević, te Nijmegen Arsen Lazarević, Laza Lazarević, Kosta Marković en Milutin Talović en te Usselo Božidar Radovanović.

Op 23 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Dragomir Mijatović en Vladimir Mitrović, te Dordrecht Petar Aleksić, te Enschede Desimir Popović en Dimitrije Stojanović, te Hengelo Stanoje Dobrosavljević en te Usselo Miloš Gavrović, Dragoš Nikolić en Radovan Nikolić.

Op 24 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Aranđel Milošević, Milosav Nikolić en Aleksandar Stanković, te Nijmegen Mihailo Gajić en te Usselo Milenko Marković.

Op 25 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Živan Antonijević, Petar Martinović, Milivoje Miladinović en Đorđe Perić en te Hengelo Stevan Paunović.

Op 26 januari 1919 overleed te Dordrecht Radosav Jovičić.

Op 27 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Dragan Dimitrijević en Vasilije Simonović en te Dordrecht Todor Krušeljević.

Op 28 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Stevan Vasić en te Dordrecht Uroš Radivojević.

Op 30 januari 1919 overleden te Apeldoorn (Nieuw-Milligen) Stanko Lazarević en te Dordrecht Božidar Živanović.

Op 2 februari 1919 overleed te Dordrecht Stojan Marković.

Op 5 februari 1919 overleed te Dordrecht Dragutin Milutinović.

Op 7 februari 1919 overleed te Dordrecht Milojko Karadžić.

Eeuwige roem aan hen!

Categories: Nieuws

Leave a Reply

Avatar placeholder

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.