Hier vindt u foto’s van de herdenkingsceremonie op 11 November (Wapenstilstandsdag WOI) 2014 op de Nieuwe Begraafplaats (Novo Groblje) te Belgrado, Servië.

Eerst was er een herdenking bij het monument voor de Commonwealth soldaten, daarna een grotere herdenking bij het monument voor de Servische soldaten , daarna bij het monument voor de Russische soldaten en als laatste bij het monument voor de gevallen soldaten uit Frankrijk. 

Er waren vele Servische overheidsfunctionarissen, diplomaten , militairen uit verschillende landen (ook uit Oostenrijk, Hongarije en Duitsland) aanwezig bij de plechtigheid bij het monument voor de gevallen Servische WOI soldaten.

Ook de huidige Nederlandse ambassadeur, Laurent Stokvis, legde een krans namens het Koninkrijk der Nederlanden bij het monument voor gevallen Servische WOI soldaten en hiermee werd ook de Servische soldaten die in Nederland overleden.

Onder enkele foto’s van de plechtigheid.

Večna im slava! Eeuwige roem aan hen!

Categories: Nieuws

Leave a Reply

Avatar placeholder

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.