Deze website is een digitale herrieneringsplek voor de 91 Servische Eerste Wereldoorlog soldaten die in Nederland overleden. Voor hen is er een monument te Garderen opgericht in 1919. Om het verhaal van hen te lezen kijkt u het beste bij “inleiding” .

Hieronder vindt u het laatste nieuws betreffende ons vrijwillig onderzoek naar het lot van de Servische WOI soldaten en de relatie Nederland – Servië in het algemeen gedurende deze periode.  De website is in drie talen, rechtsboven kunt u uw taal kiezen. Nog niet alles is vertaald en wij vragen uw begrip hiervoor: wij zijn allen vrijwilligers zijn zonder enige vorm van subsidie en we doen alles dus met onze eigen middelen en tijd.

Boek “Serbian Soldiers who died in the Netherlands”

In December 2019 heeft het museum “Rudnik and Takovo Region” in Gornji Milanovac (Servië) ons boek gepubliceerd in het Servisch en het Engels. U kunt het hier gratis downloaden (klik op de afbeelding):

Brochure “Serbian soldiers of World War I who died in the Netherlands”

De Nederlandse ambassade in Belgrado, Servië , heeft in december 2016 een brochure gepubliceerd welke door het team van vrijwilligers van deze website is geschreven. De brochrue is gratis hieronder te downloaden:

“Serbian Soldiers of WWI who died in the Netherlands”.

Brochure “Srpski vojnici umrli u Holandiji 1917-1919”

Hieronder vindt u de Servische vertaling van deze brochure, uitgegeven door de Eerste Wereldoorlog organisatie te Požarevac uit Servië. Ook deze brochure is hieronder kosteloos te downloaden:

Sprski vojnici umrli u Holandiji 1917-1919


Leave a Reply

Avatar placeholder

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.